БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори.Днес

...
БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори.Днес
Коментари Харесай

БСП видя голяма заплаха за изборите, писа на Гешев

БСП разгласи, че сезира основния прокурор за допустима манипулация на идните избори.

" Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на шефовете на “Информационно обслужване ”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието. Той декларира,че не може да одобри това и че във всяко свое деяние се управлява от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност, които са основни условия за естественото протичане на идните избори ", пишат още от " Позитано " 20.
-->
Според тях подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за тъкмо обратното – липса на тези условия и сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори.

От левицата напомнят, че към този момент са алармирали ОССЕ и ПАСЕ за " неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите, планувани за 02.04.2023 година "

" Тогава изпратихме документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите ", споделят още от партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР